• Kategorija objave:Događanja

U okviru stručnoga posjeta članica Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova IFLA Management of Library Associations (IFLA MLAS) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u srijedu 22. svibnja 2024. održat će se otvorena panel rasprava, a u petak 24. svibnja 2024. godine održat će se predstavljanje projekta pod nazivom Projekt vrednovanja učinka zagovaranja IFLA MLAS.

Pozivamo vas da se prijavite i sudjelujete na dvama zanimljivim događanjima i iskoristite jedinstvenu priliku upoznati se s najnovijim trendovima i praksama zagovaranja knjižnica na globalnoj razini.

Panel rasprava
Otvorena panel rasprava održat će se u srijedu 22. svibnja 2024. u 11 sati u dvorani Judita u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu(ulaz CroAtrium). Sudionice su panela Susan Haigh (Canadian Association of Research Libraries – CARL) i Hella Klauser (German Library Association), članice IFLA North America i Europe Regional Division Commitee, a raspravu moderira dr. sc. Dijana Machala, pomoćnica glavne ravnateljice NSK za djelatnost središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu.

Panel rasprava moći će se pratiti uživo ili online, a za sudjelovanje je obvezna prethodna prijava putem mrežnoga obrasca:

Prijaviti se možete najkasnije do utorka 21. svibnja 2024. do 12 sati.

Predstavljanje projekta Projekt vrednovanja učinka zagovaranja IFLA MLAS

U petak 24. svibnja 2024. u 11 sati u dvorani Judita u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu(ulaz CroAtrium) održat će se predstavljanje projekta Projekt vrednovanja učinka zagovaranja IFLA MLAS (IFLA MLAS Advocacy Impact Evaluation Project).

Na predstavljanju će članice ovoga međunarodnog projekta predstaviti ciljeve, postignuća i buduće planove projekta. Panelisti su mrežnoga seminara predsjednica sekcije IFLA MLAS i članica Upravnoga odbora IFLA-e Loida Garcia Febo te članice projekta Susan Haigh, Hella Klauser i Dijana Machala.

Projekt vrednovanja učinka zagovaranja IFLA MLAS (IFLA MLAS Advocacy Impact Evaluation Project) višegodišnji je projekt koji je započeo u studenome 2021. godine. Svrha je projekta ojačati praksu vrednovanja učinka zagovaranja u knjižnicama pružanjem niza smjernica i preporuka o tome kako mjeriti i vrednovati učinak zagovaranja knjižnica. Projekt vodi dr. sc. Dijana Machala (NSK, Hrvatska), a sudjeluju Susan Haigh (Kanada), Hella Klauser (Njemačka), Jorge Moisés Kroll Do Prado (Brazil), Pascal Sanz (Francuska) i Alicia Sellés Carot (Španjolska), a od 2024. godine Ana Carolina López Scondras (Argentina) i Namutenya Hamwaalwa (Nimibia).

Predstavljanje projekta moći će se pratiti uživo ili online, a za sudjelovanje je obvezna prethodna prijava putem mrežnog obrasca:

Prijaviti se možete najkasnije do četvrtka 23. svibnja 2024. do 12 sati.

Oba su događanja besplatna za sudjelovanje.

Cjelokupni program događanja u nastavku.

Radujemo se vašemu dolasku i sudjelovanju!