• Kategorija objave:Događanja

U petak, 15. ožujka 2024. održat će se drugi po redu Stand up poetry, događanje u kojem okupljamo mlade pjesnike i pjesnikinje, studente i studentice Filozofskog fakulteta u čitanju autorske poezije.

Lokacija događanja bit će prizemlje Knjižnice od 18.00 do 21.30. Svi su dobrodošli.

Sve je počelo 21.3.2023. kada smo na Svjetski dan poezije odlučili početi prikupljati poeziju naših studenata i studentica i objavljivati njihove pjesme na blogu i društvenim mrežama Knjižnice.

Poezija naših studentica i studenata na knjižničnom blogu: https://kblog.ffzg.unizg.hr/category/poezija-nasih-studenata/.

Od tada do danas smo objavili velik broj pjesama od više od 20 pjesnika i pjesnikinja, a izradili smo i prigodnu pjesmaricu u kojoj smo okupili njihovo stvaralaštvo. Nakon iskazanog interesa studenata za okupljanjem povezanim s ovim aktivnostima, odlučile smo organizirati večer poezije nazvanu Stand up poetry u kojoj bi studenti i studentice koji su nam slali poeziju čitali svoje pjesme pred ostalim kolegama i kolegicama. Usput bi se podružili i razmjenili svoje interese i ideje s kolegama i kolegicama.

Prvi Stand up poetry održan je 29. lipnja 2023. u dvorišnom prostoru Fakulteta. Imali smo odličnu posjećenost i izuzetno pozitivne reakcije sudionika i posjetitelja pa smo odlučili napraviti Stand up poetry vol.2 kao dio većeg događanja kojim se obilježava 15. godišnjica preseljenja Knjižnice FF-a u novu zgradu i 150 godišnjica Filozofskog fakulteta.

Organizacija: grupa za društvene mreže Knjižnice Filozofskog fakulteta (Ivana Kukić, Ana Kužnar, Katarina Starčević, Žana Maksimović).

Program i info o sudionicima možete preuzeti na poveznici. Detalje događanja pratite i na društvenim mrežama Knjižnice!