• Kategorija objave:Događanja

Poštovani istraživači u području humanistike,

Ovogodišnji DARIAH Day održat će se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 12. prosinca 2022. u konferencijskoj dvorani Knjižnice, od 10 do 14 sati.

DARIAH-HR, u kojem je i naš fakultet partner, promiče i povećava svijest o digitalnoj umjetnosti i humanistici, projektima, alatima i najboljim praksama te se zalaže za otvoreni pristup informacijama i slobodno dijeljenje rezultata i inovacija. DARIAH-HR je dio paneuropske Digitalne istraživačke infrastrukture za umjetnost i humanističke znanosti DARIAH-EU.

U prvom dijelu programa istraživači će razmjenjivati informacije o aktivnostima, projektima i suradnji u tekućoj godini te najaviti nove planove. U drugom dijelu programa raspravljat će se o podacima u humanističkim istraživanjima. Razgovarat će se i o iskustvima prijavitelja projekata na natječaje Hrvatske zaklade za znanost u kojima je trebalo oblikovati Plan upravljanja podacima. U raspravi će uz istraživače humaniste sudjelovati i dr. sc. Dejana Carić iz HRZZ-a.

Za sudjelovanje vas molimo da se prijavite ovdje.

Sve vas koji ste angažirani u projektima koji koriste i/ili razvijaju digitalne alate, tehnike i metode u humanističkim istraživanjima, pozivamo da se javite za aktivno sudjelovanje i predstavite svoje aktivnosti ili planove. Svoje prijedloge možete poslati na adresu kontakt@dariah.hr do 5. prosinca. Potrebno je prijaviti ime predstavljača i naziv teme. Svaki projekt predstavit će se vrlo kratko, u najviše 3 minute.

Okvirni program:

10:00-12:00 Predstavljanje projekata i aktivnosti iz digitalne humanistike

12:00-12:30 Pauza uz osvježenje

12:30-14:00 Rasprava: podaci i planovi upravljanja podacima u digitalnoj humanistici

Srdačan pozdrav

Organizacijski tim

DARIAH-HR / IEF / FFZG