Događanja

Knjižnica je domaćin mnogim aktivnostima koja sama organizira ili drugih organizatora.

Izložbe

Feral na Filozofskom fakultetu

Izložba Feral na Filozofskom fakultetu otvorena je od 5. do 16. veljače u predvorju Knjižnice (kod liftova).

Izložba je na određeni je način in memoriam nedavno preminulom Predragu Luciću (12. veljače 1964. - 10. siječnja 2018.), jednom od osnivača satiričkog političkog tjednika Feral Tribunea, uredniku Biblioteke Feral Tribune, pjesniku, novinaru… Ova je izložba pregled samo djelića onoga što je stvarao zajedno s Borisom Dežulovićem i Viktorom Ivančićem i što se može naći u fondu Knjižnice Filozofskog fakulteta. U okviru izložbe je i video podsjetnik na njihovu podršku studentima Fakulteta 2009. godine u borbi protiv komercijalizacije obrazovanja.

Autorica izložbe je Irena Kranjec, viša knjiž., a suradnici na izložbi su: Saša Gorički, Marijana Glavica, Daniela Sestrić, Sanja Kovačević i studentica Maja Čabrijan.

Anatomija jedne knjižnice

Povodom 7. obljetnice preseljenja u novu zgradu, Knjižnica organizira izložbu legata i ostavština Anatomija jedne knjižnice. Izložba će biti postavljena između 7. i 16. ožujka 2016. godine u predvorju Knjižnice (ispred lifta).

Više o izložbi

Knjižnica kao hipsteraj

Izložba KNJIŽNICA KAO HIPSTERAJ : suvremeno prebivalište prošlosti posjetiteljima želi približiti audiovizualnu građu koja se čuva u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu te preispitati ulogu koju knjižnica može imati u vremenu ubrzane promjene tehnologije te neizbježnih utjecaja na društvo. Hoće li knjižnica zaista postati samo muzej zastarjelih tehnologija ili će uspjeti naći nove modele očuvanja i davanja na korištenje sadržaja u novom virtualnom okruženju? Pronađite s nama odgovore.

Više o izložbi