Praksa studenata

 

Prijave za studentsku praksu studenata informacijskih znanosti i bibliotekarstva u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu za mjesec svibanj 2017. su otvorene. Prijaviti se možete preko obrasca na https://goo.gl/forms/ooLwyod4E8fjd0bT2 . Prijave će biti otvorene do 12.00 sati 3.svibnja ili do popunjenja kvote. Studenti 2. godine diplomskog studija imaju prednost pri prijavi.
Praktični dan će se održati u utorak 9.5.2017. od 9,00-14 sati u Računalnoj učionici na 1. katu Knjižnice.

Obveze studenata na praksi su:

  • odraditi 40, odnosno 80 sati studentske prakse;
  • sudjelovati u Praktičnom danu* - u mjesecu za koji se student prijavio (8 sati);
  • odraditi dio studentske prakse na pultu s pomoćnim mentorom (8 sati);
  • odraditi dio studentske prakse s mentorom - voditeljem zbirke, usluge, službe (24, odn. 64 sata)
  • biti točni i pouzdani.

 

*Praktični dan će biti organiziran jednom mjesečno početkom mjeseca za taj mjesec te je uvjet za rad s mentorom i pomocnim mentorom. Knjižnica zadržava pravo izmjene termina Praktičnog dana. Obavijesti o tome bit će objavljene na vrijeme.

Termini Praktičnog dana u ak.god. 2016/17 su sljedeći:

  
   

 

 

 

    UTORAK 09.05. 9-14

    UTORAK 06.06. 9-14

    UTORAK 05.09. 9-14

Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu fakultetska je knjižnica kojoj je primarna zadaća potpora znanstveno-nastavnom procesu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Studenti na praksi će dobiti priliku upoznati se s općim radnim procesima i korisničkim potrebama studenata i nastavnika različitih studijskih grupa te na taj način vidjeti svu raznolikost posla visokoškolskih knjižničara.

Studentsku praksu u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu


Studentska praksa u Knjižnici je organizirana na način da se svi studenti na praksi upoznaju sa što više radnih procesa i organizacijskih struktura. Knjižnica na praksu prima 10-tak studenata mjesečno. Na kraju obavljene prakse u mjesecu za koji se student prijavio Knjižnica studentu izdaje potvrdu s točnim opisom poslova i brojem sati koje je student proveo u Knjižnici.

Studenti koji žele/moraju odraditi praksu u Knjižnici dužni su prijaviti se. Prijave će se primati krajem mjeseca za sljedeći mjesec. Nakon što se kvota popuni, prijave će se za taj mjesec zaključiti, a nove će se primati krajem mjeseca za sljedeći mjesec.

Studenti će nakon prijave na adresu elektroničke pošte dobiti detaljne upute o mentorima i terminima odrade prakse.