Praksa studenata

Prijave za praksu u akad. godini 2019./2020. bit će otvorene početkom 2020. godine, a informacija će biti pravodobno objavljena.
Knjižnica će u akad. godini 2019./2020. na praksu primiti sve studente s 2. godine diplomskog studija te samo 5 studenata s 3. godine preddiplomskog studija - zbog ograničenih kapaciteta. Uranjene prijave se ne primaju.

 

Obveze studenata na praksi su:

  • odraditi 40, odnosno 80 sati studentske prakse;
  • sudjelovati u Praktičnom danu - u mjesecu za koji se student prijavio (4 sata);
  • odraditi dio studentske prakse na pultu s pomoćnim mentorom (8 sati);
  • odraditi dio studentske prakse s mentorom - voditeljem zbirke, usluge, službe (28, odn. 68 sata)
  • biti točni i pouzdani.

Praktični dan će biti organiziran jednom mjesečno početkom mjeseca za taj mjesec te je uvjet za rad s mentorom i pomoćnim mentorom. Knjižnica zadržava pravo izmjene termina Praktičnog dana. Obavijesti o tome bit će objavljene na vrijeme.

Termini Praktičnog dana (mjesto sastanka: pult na 5. katu Knjižnice):

Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu fakultetska je knjižnica kojoj je primarna zadaća potpora znanstveno-nastavnom procesu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Studenti na praksi će dobiti priliku upoznati se s općim radnim procesima i korisničkim potrebama studenata i nastavnika različitih studijskih grupa te na taj način vidjeti svu raznolikost posla visokoškolskih knjižničara.

Studentsku praksu u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu


Studentska praksa u Knjižnici je organizirana na način da se svi studenti na praksi upoznaju sa što više radnih procesa i organizacijskih struktura. Knjižnica na praksu prima 10-tak studenata mjesečno. Na kraju obavljene prakse u mjesecu za koji se student prijavio Knjižnica studentu izdaje potvrdu s točnim opisom poslova i brojem sati koje je student proveo u Knjižnici.

Studenti koji žele/moraju odraditi praksu u Knjižnici dužni su prijaviti se. Prijave će se primati krajem mjeseca za sljedeći mjesec. Nakon što se kvota popuni, prijave će se za taj mjesec zaključiti, a nove će se primati krajem mjeseca za sljedeći mjesec.

Studenti će nakon prijave na adresu elektroničke pošte dobiti detaljne upute o mentorima i terminima odrade prakse.