Kriva je knjižnica - deseta obljetnica preseljenja Knjižnice

Objavljeno: 25.02.2019

U tjednu od 11. do 15. ožujka Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu obilježava desetu obljetnicu preseljenja u novu zgradu. Tijekom tog tjedna, održat će se Pozivni stručni skup "Kriva je Knjižnica" namijenjen kjižničarskoj zajednici, tribina "E-knjiga u znanosti" namijenjena znanstvenicima i nastavnicima te Dan knjiga u organizaciji Studentskog informativnog kutka.


PONEDJELJAK 11. 3. 2019. 9,30-15,30 sati

Pozivni stručni skup "Kriva je Knjižnica" održat će se u ponedjeljak 11. ožujka 2019 godine s početkom u 9,30 sati u Konferencijskoj dvorani na drugom katu Knjižnice.

Središnja tema Stručnog skupa je položaj i uloga visokoškolske knjižnice i knjižničara, koja nije nova, ali će se tijekom izlaganja tema sagledati iz konteksta novog Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti te novih profesionalnih profila (uklopljeno knjižničarstvo, istraživačko knjižničarstvo…) - program u nastavku poziva.

Sudjelovanje je bez kotizacije.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je prijava na https://goo.gl/forms/3EqMSiFKyDG9egCG3. Prijave su otvorene do popunjenja mjesta ili do 7. ožujka 2019.

Program

09,30-10,00         Otvorenje skupa
10,00-10,30         Feđa Kulenović (Univerzitet u Sarajevu) – Bibliotekar bez biblioteke
10,30-11,30         PANEL - Mostovi nas vežu - mogućnosti suradnje - panelisti: Višnja Novosel (FFZG), mr. sc. Alka Stropnik (ZKD), dr. sc. Jadranka Stojanovski (UNIZD), Draženko Celjak (Srce), dr. sc. Aleksandra Pikić (NSK) (moderatorica Iva Melinščak Zlodi)
11,30-12,00          Otvorenje izložbe uz osvježenje (Mala aula)
12,00-12,30          Ankica Karakaš Radošević (OŠ Đakovečki Selci) - Morski pas ili plava kugla svjetlosti?
12,30-13,30          PANEL - Kriva je Knjižnica - razgovori s korisnicima (Uprava, nastavnici, studenti) – panelisti - doc. dr. sc. Zrinka Božić Blanuša, prof. dr. sc. Anita Peti Stantić, doc. dr. sc. Tomislav Ivanjko, Lorena Drakula, Borna Treska (moderatorica Višnja Novosel)
13,30-13,45          Kratka pauza
13,45-14,15          izv. prof. dr. sc. Ana Barbarić (Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, FFZG) - Obrazovanje knjižničara u budućnosti - izazovi i mogućnosti
14,15-15,15          PANEL - Novi knjižničar - panelisti: dr. sc. Dejana Golenko (PravoRI), Irena Kranjec (FFZG), dr. sc. Lea Škorić, (MEF), dr. sc. Bojan Macan (IRB) (moderatorica Marijana Glavica)
15,15-15,30          Zaključci skupa


SRIJEDA 13. 3. 2019. 11-13 sati

Predstavljanje FF open pressa i tribina "E-knjiga u znanosti" održat će se u srijedu 13. 3. 2019. od 11 do 13 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice

Program (moderatorica Iva Melinščak Zlodi)  

  1. Predstavljanje FF open pressa - digitalnih izdanja Filozofskog fakulteta u otvorenom pristupu (Dragan Bagić)
  2. Rasprava o e-knjigama
   • Teme: iskustvima s objavljivanjem e-knjiga, tehnološka rješenja, autorsko pravo, održivost izdavačkih projekata, stjecanje čitateljske publike, vrednovanje elektroničkih publikacija u znanosti, transformacije knjige u novim medijima, budućnost e-knjige i tiskane knjige
   • Sudionici: 
    • doc. dr. sc. Ivana Hebrang Grgić, Katedra za knjigu i nakladništvo, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, FFZG
    •   izv. prof. dr. sc. Neven Jovanović, Katedra za grčki jezik i književnost, Odsjek za klasičnu filologiju, FFZG  
    • prof. dr. sc. Ida Raffaelli, Odsjek za lingvistiku, FFZG, Područno znanstveno vijeće za humanističke znanosti (potpredsjednica za visoko obrazovanje)
    •   doc. dr. sc. Anera Ryznar, Katedra za stilistiku, Odsjek za Kroatistiku, FFZG, uredništvo portala Stilistika.org  
    • doc. dr. sc. Tihana Rubić, doc. dr. sc. Sanja Potkonjak , Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, FFZG, uredništvo hed-biblioteke Hrvatskog etnološkog društva

  ČETVRTAK 14. 3. 2019. 16-20 sati

   Dan knjiga by Studentski informativni kutak pratite na Facebook događaju

   

   

  Vodič o ulozi knjižnica u provedbi Ugovora iz Marakeša

  Objavljeno: 19.02.2019

  Dostupan je hrvatski prijevod vodiča "Getting started", preveden kao "Počnimo", o ulozi knjižnica u provedbi Ugovora iz Marakeša u praksu. 
  Marakeški ugovor stupio je na snagu u rujnu 2016. godine, brže nego ijedan međunarodni ugovor o copyright pravu u posljednih 40 godina. Ugovorom bi se uklonile neke od ključnih barijera kad je riječ o pristupu informacijama za osobe s poteškoćama u čitanju standardnog (crnog) tiska.

  Vodič u sebi sadrži reference koje se tiču propisa u našoj zemlji te navedene kontakte institucija.

  https://www.ifla.org/publications/node/71175

  U nastavku je poveznica na prijevod na hrvatski jezik prilagođen našem zakonodavstvu, autorice Jelene Lešaje iz Hrvatske knjižnice za slijepe:

  https://www.ifla.org/…/do…/getting-started-adaptation-hr.pdf

   

   

   

   

  Ukidanje pristupa EBSCO bazama

  Objavljeno: 08.02.2019

  Nažalost, za pojedine baze koje se nabavljaju na nacionalnoj razini - SocINDEX with Full Text, Academic Search Complete, Business Source Complete, CINAHL with Full Text, EconLit, Inspec, MasterFILE Premier i Regional Business News ukinuta je mogućnost pristupa. Za baze CINAHL, EconLit i Inspec pristup će kroz neko vrijeme biti obnovljen, dok se ostale neće dalje pretplaćivati. Alat za objedinjeno pretraživanje (EDS) za sad još radi, ali bez pristupa EBSCO-vim bazama cjelovitih tekstova je njegova korisnost znatno manja, a vjerojatno će i pristup EDS-u uskoro biti obustavljen.

  Kao zamjenu, preporučujemo korištenje ProQuestove zbirke Social Science Premium Collection.

  Žao nam je zbog svih problema koji će nastati zbog ukidanja pristupa!

   

   

  Ponovno uspostavljen pristup bazi Project MUSE

  Objavljeno: 08.02.2019

  Pristup bazi Project MUSE ponovno je uspostavljen, trebao bi raditi bez poteškoća, i bez daljnjih prekida.

   

   

  Prekid pristupa bazama PsycINFO, PsycARTICLES i Project MUSE

  Objavljeno: 04.02.2019

  Nažalost, trenutno je onemogućen pristup bazama PsycINFO, PsycARTICLES i Project MUSE. Navedene baze nabavljaju se putem nacionalnog konzorcija za elektronicke izvore, u okviru projekta ESF-a, i sada je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u tijeku postupak javne nabave za navedene baze. Ponovno ostvarivanje pristupa očekuje se u ožujku (za PsycINFO i PsycARTICLES) odnsno u svibnju (za Project MUSE). Knjižnica FF-a izvidjet će mogućnosti za eventualno ranije obnavljanje pristupa. 

   

   

  4. odrŽiva tribina Radne grupe za Zelene knjižnice

  Objavljeno: 28.01.2019

  Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Knjižnicom Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavlja s programom "OdrŽIVE tribine Radne grupe za Zelene knjižnice".

  Na tribini pod nazivom Ekološke katastrofe izlagat će ugledni hrvatski znanstvenici:

  dr. sc. NIKOLA BILIŠKOV iz Zavoda za kemiju materijala Instituta Ruđer Bošković,

  dr. sc. TOMISLAV BOGDANOVIĆ, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Kopački rit, 

  dipl. oec. EDVARD BOGOVIĆ, voditelj službe za promidžbu i sustav posjećivanja u Kopačkom ritu,  

  dr. sc. TIHOMIR MARJANAC, umirovljeni profesor na Geološkom odsjeku PMF-a te

  dr. sc. STANKO URŠIĆ, voditelj više znanstveno-istraživačkih projekata u području dodira fizikalne kemije.

   Program četvrte OdrŽIVE tribine Radne grupe za Zelene knjižnice uređuju knjižničarke Elvira Gotal, Blaženka Klemar Bubić, Jasmina Sočo i Lana Zrnić iz Knjižnice Filozofskog fakulteta i pridružene članice Radne grupe za Zelene knjižnice HKD-a, te Ana Rubić, predsjednica Radne grupe za Zelene knjižnice HKD-a.

   Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta (2. kat) u petak, 1. veljače s početkom u 12 sati.   

   

   

  IFLA CPDWL Satellite Meeting, Zagreb, Croatia

  Objavljeno: 22.01.2019

  IFLA CPDWL predkonferencija "Librarians and information professionals as (pro)motors of change: immersing, including and initiating digital transformation for smart societies" održat će se od 20. do 21. kolovoza 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

  Više o temi i događanju: http://ifla.hkdrustvo.hr/theme/

  Organizatori međunarodne konferencije su IFLA - International Federation of Library Associations and Institutions, Sekcija za stalno stručno usavršavanje i učenje na radu (@IFLA CPDWL), Hrvatsko Knjižničarsko Društvo, NACIONALNA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA U ZAGREBU te Knjižnice grada Zagreba.

  *VAŽNI DATUMI:

  Dostava sažetaka izlaganja: 25. veljače 2019.
  Obavijest o prihvaćanju sažetka: 18. ožujak 2019.
  Dostava radova: 1. srpanj 2019.
  Datum održavanja konferencije: 20.-21. kolovoz 2019.

   

   

   

   

  ČITATELJSKI KLUB

  Objavljeno: 21.01.2019

  Dragi knjigoljupci,

  ako vam nakon osamljivanja sknjigom nedostaje društvo za razmjenu dojmova, u rasponu od opuštajućeg brbljanja do prštavih rasprava, evo nas, tu smo, družit ćemo se krajem svakog mjeseca i u prijateljskoj atmosferi razgovarati o pročitanom.

  Okvirni plan čitanja:

  *siječanj: Ivica Prtenjača, Brdo

  *veljača: Virginie Despentes, Vernon Suboteks

  *ožujak: Dezdo Kosztolany, Anna Edes

  *travanj: Alessandro Piperno, Progon

  *svibanj: Arnon Grunberg, Tirza

  *lipanj: Eugen Ruge, Kad svjetlost nestaje

  srpanj: Jens Bjorneboe, Trenutak slobode

  Da bi ozračje bilo toplo i domaće,  broj sudionika bit će ograničen pa vas molimo da nam se najavite i kratko predstavite u pisamcu koje ćete uputiti na adresu voditeljice čitateljskog kluba Vanje Kulaš (vkulas@ffzg.hr).

  Napišite nešto o sebi i svojim knjiškim ljubavima :)

  Vidimo se u Knjižnici FF-a :)

   

   

  "NAŠI PROFESORI PIŠU..."

  Objavljeno: 15.01.2019

  Dragi naši,

  i ove godine smo priredili izložbu autorskih radova profesora Filozofskog fakulteta objavljenih u 2018. godini pod nazivom „Naši profesori pišu…“. 
  U prizemlju Knjižnice (prostor ispred liftova) izložene su autorske znanstvene knjige, uredničke knjige i dio zbornika radova kojima su urednici naši profesori, te prijevodi. 

  To je samo mali dio iz bogate godišnje produkcije koju u prosjeku čini više od 1000 znanstvenih monografija, članaka u znanstvenim časopisima i zbornicima radova domaćih i međunarodnih konferencija, stručnih publikacija i radova, te prijevoda znanstvenih i književnih djela.

  Izložbu možete pogledati do kraja ovog tjedna. :)

  Uživajte!

  Vaša Knjižnica FF-a

   

   

  2018. U KNJIŽNICI FF-a!

  Objavljeno: 11.01.2019

  Iza nas je vrlo produktivna i zanimljiva godina pa nije loše osvrnuti se i napraviti kratak rezime svega što smo napravili.

  Siječanj 2018. počeli smo predstavljanjem zbornika "Kroatiens Küste im Lichte der Habsburgermonarchie“, novog filma iz AV zbirke „Gubici očekivani“ i pozivom na književni natječaj u pisanju klimatske fikcije „Homo climaticum“.

  Iako je najkraći mjesec, u veljači smo imali dosta događanja pa ste tako mogli pogledati izložbu o izdanjima satiričkog političkog tjednika „Feral Tribune“ postavljenu u čast tada preminulom Predragu Luciću. Autorica izložbe bila je kolegica Irena Kranjec. Osim izložbe, priredili smo vam „Spoj naslijepo s knjigama“ i „Book crush“ i tako obilježili godišnjicu osnutka našeg bloga Knjižničarski imaginarij, a na blogu je kolegica Katarina Starčević napisala i jednu ljubavno-pravopisnu priču.

  Bili smo dijelom Dana otvorenih vrata Filozofskog fakulteta i pritom upoznavali nove buduće studente s našom Knjižnicom. Zauzeli smo prostore cijele Knjižnice i svugdje vam predstavili nešto od naših posebnosti i organizirali zabavne sadržaje. U prizemlju ste mogli hodati ispod pametnih oblačića i saznati fora podatke o našoj Knjižnici te pregledati izložbu publikacija Odsjeka za francuski jezik i književnost. Oui oui! Na 3. i 4. katu putovali smo kroz prošlost pa ste mogli vidjeti izložbu „Od tiska do diska“ -  od raritetne građe do novih medija. Predstavili smo kolekciju AV zbirke, složili vam zabavne igre i pretvorili vas nakratko u knjižničare i knjižničarke. Jako zapažena bila je i izložba spavača i spavačica iz naše Knjižnice.

  U ožujku smo 2. kat pretvorili u kat za grupni rad. Pokusno razdoblje je sada završilo i radi se na novom rješenju o kojem ćete uskoro dobiti više informacija.

  Premjestili smo zbirku za antropologiju s 1. na 2. kat, obilježili smo Dan žena, a 11. ožujka vaša Knjižnica je proslavila svoj 9. rođendan!

  Knjižnica se pridružila Mreži zelenih knjižnica i prošle godine su kolegice iz te grupe imale više zanimljivih manifestacija pa da ih nabrojimo: obilježavanje Svjetskog dana voda, Dana planeta Zemlje, izložba „Put plastike“ i akcija prikupljanja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, obilježavanje Međunarodnog dana biološke raznolikosti, organizacija izložbe i popratnih aktivnosti na Zelenoj biciklijadi cikloknjižničara ZKD-a u suradnji s kolegicama iz Zagrebačkog knjižničarskog društva i najvažnije, sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji „Let's Go Green“ u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Svaka čast našim kolegicama Elviri Gotal, Blaženki Klemar-Bubić, Jasmini Sočo i Lani Zrnić na produktivnoj i uspješnoj godini!

  U travnju prošle godine Knjižnica je po prvi put sudjelovala u obilježavanju Noći knjige!

  Bilo je tu svega: „Izaberite svoju budućnost“ (izložba knjiga s radnjom u budućnosti), „Književno uho : kutak za audiotrenutak (slušanje zvučnih knjiga), „Knjiga i igara“(igranje društvenih igara), „Book club“ (analiza knjige „Sluškinjina priča“ Margaret Atwood), nastup pop-up benda Filozofskog fakulteta i izložba radova koji su bili prijavljeni za natječaj „Odjenite klasik u nove korice“ (kako bi naslovnice klasičnih djela izgledale da je radnja smještena u budućnost). Podijelili smo nagradu za najbolji rad Tamari Moslavac Kos i još jednu nagradu za najčitatelja Danielu Pavloviću! Šećer na kraju bila je kostimirana vođena tura koju su kolegice i kolege s 2. kata pripremile povodom Noći knjige pod nazivom „Postapokaliptična budućnost knjige“ u kojoj su vas dočekale vještice, zombiji, duhovi, vile, vampiri i ostala noćna bića. Jezivo i superzanimljivo. Posebne pohvale kolegicama Inji Cahun, Steli Kos i Silviji Pisk te ostaloj postapokaliptičnoj ekipi.

  Svibanj je bio u znaku Ingmara Bergmana i 100-e godišnjice njegova rođenja pa smo u suradnji s Katedrom za skandinavistiku i Švedskom ambasadom priredili razna predavanja, izložbu i projekciju filmova.

  Katedra za ukrajinski jezik i književnost obilježila je 20 godina postojanja izložbom u predvorju Knjižnice, a na istom mjestu bila je postavljena i izložba povodom manifestacije „Dani ruskog jezika i kulture“.

  Naša Knjižnica objavljena je u najvećoj digitalnoj enciklopediji arhitekture kao prva javna zgrada iz Hrvatske, selektirana unutar najbolje 32 svjetske knjižnice. Na to smo stvarno ponosni.

  U suradnji s kampanjom „Kazalište i mladi“ organizirali smo natječaj „Draw it! Shakespeare challenge!“ na kojem je zadatak bio naslikati likove iz Shakespearovih djela i postavili smo izložbu na navedenu temu. Na natječaj je nažalost stigao samo jedan rad i to već prije poznate kolegice Tamare Moslavac Kos. Hvala joj na angažmanu i nadamo se da će i dalje nastaviti sudjelovati u sličnim akcijama. Ove godine se nadamo većem odazivu studenata kad je riječ o uključivanju u ovakve aktivnosti.

  U prošloj, ali i tekućoj godini redovno objavljujemo vic tjedna ponedjeljkom, a odnedavno i inspirativni citat petkom. U 2018. godini najpopularniji vic bio je „Kako se zove zla krušna mrvica? PREZLA.“ Dobio je uvjerljivo najviše lajkova i komentara na Facebook stranici Knjižnice.

  Prije ljetnog odmora i malo duže pauze opet smo vam priredili „Spoj naslijepo s knjigom – ljetno izdanje“ i izabrali za vas samo najbolje naslove za čitanje na plaži!

  Čitali ste, odmarali se, putovali i skupljali energiju za novu godinu, a mi smo se isto tako vratili s godišnjih odmora puni novih ideja.

  Jesen 2018. počeli smo sa serijom jezičnih savjeta na koje nas je potaknuo Međunarodni dan pismenosti.

  Ova energija koju smo skupili preko godišnjih morala se negdje isprazniti pa smo sudjelovali u događanju pod nazivom „Fokus dan: radno mjesto“, #BEACTIVE u Europskom tjednu sporta. Kolegice Iva i Ivana održale su kratke treninge za zaposlenike Knjižnice što se pokazalo kao jako uspješna akcija! U prilog tome ide i činjenica da je zbog toga krajem ove godine Filozofski fakultet dobio nagradu #BeCROactive u kategoriji Workplace kao najinspirativnije radno mjesto. Nagradu dodjeljuje Središnji državni ured za šport, a inicijatorica cijelog događanja bila je naša kolegica Iva Morandini kojoj smo zahvalni i na koju smo jako ponosni!

  U kategoriju zanimljivih izložbi dodali smo još jednu koja je već rezervirana za posudbu u KC Travno! Riječ je o izložbi „Laboratorij ludog znanstvenika“ koja je bila postavljena povodom međunarodne proslave 200-e godišnjice objavljivanja „Frankensteina“ Mary Shelley. Cijela stvar odvijala se u suradnji s Odsjekom za anglistiku i pritom smo bili dijelom velikog međunarodnog događanja pod nazivom „Frankenreads“. Kolegice i kolege s 2. kata opet su nadmašili sami sebe u organizaciji i osmišljavanju izložbe.

  Mjesec hrvatske knjige obilježili smo izložbom „Bića koja baštinimo“ u kojoj smo predstavili bića iz naše povijesne, kulturne, književne i usmenoknjiževne baštine. Ovo je još jedna divna izložba koja isto putuje dalje u posudbu u KC Travno.

  27. listopada obilježili smo Svjetski dan audiovizualne baštine i još jednom pustili našoj AV zbirci da zablista. Osim toga, naša Elvira Gotal i dalje suvereno vodi Dokudah - dokumentarni filmski predah i stalno vam priprema projekcije najzanimljivijih dokumentaraca iz naše AV zbirke, ali i neke vanjske.

  U prizemlju smo vam organizirali jednu policu s prinovama iz različitih zbirki da biste znali što je novo u knjižničnom fondu i da imate mjesto na kojem možete napraviti pauzu od predavanja i prolistati nešto zanimljivo i korisno.

  U prosincu smo svečano otvorili izložbu „Camilla Lucerna“ u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Odsjekom za germanistiku. Izložbu su osmislile i organizirale kolegice Blaženka Klemar-Bubić i Lorena Martinić. Na 3. katu je istovremeno bila postavljena izložba povodom 100-e obljetnice smrti Ivana Cankara u organizaciji Odsjeka za južnoslavenske jezike.

  Obilježili smo Međunarodni dan migranata preporukom jednog dokumentarnog filma preko Dokudaha, a prije odlaska na zimsku pauzu kolegice s 4. kata, Žana Maksimović i Katarina Starčević napravile su još jedan „Spoj naslijepo s knjigama – božićno izdanje“ i nakratko pretvorile 4. kat u božićnu bajku svojim ručno izrađenim ukrasima.

  Nakon svega navedenog, moramo spomenuti kreativne snage iza svih izložbi. Kolegice iz grupe za događanja stvarno su uložile puno vremena i truda da svakoj izložbi osmisle koncept, pribave materijale, ali i da dosta toga samostalno izrade.

  Moramo spomenuti i zahvaliti se Inji Cahun, Elviri Gotal, Luciji Klanac, Petri Kos, Steli Kos, Ivani Kukić, Žani Maksimović, Ireni Martinović, Dorji Mučnjak, Višnji Novosel, Silviji Pisk i Katarini Starčević.

  Aktivnosti nije manjkalo ni u području edukacije. Osim radionica koje su bile organizirane za knjižničare u cilju njihovog daljnjeg usavršavanja i učenja poput one o Metapismenosti – informacijskoj pismenosti u digitalno doba, zatim radionice o podudarnosti digitalne humanistike u Hrvatskoj i Austriji i dr., bilo je tu radionica otvorenih za sve poput gostovanja kolegice iz Emerald publishinga o pisanju i objavljivanju akademskih i znanstvenih tekstova. Kroz cijelu godinu dijelili smo i poveznice na našoj Facebook stranici da bi bili u tijeku sa zbivanjima u znanstvenim sferama i aktualnostima u knjižničarskoj zajednici.

  Kolegice su aktivno sudjelovale na 43. skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva. Dorja Mučnjak je govorila o društvenim mrežama i mentoriranju studenata, a kolegica Elvira Gotal je predstavila Dokudah.

  I na kraju ne možemo da ne spomenemo blog knjižničara Knjižnice FF-a. Knjižničarski imaginarij je prošle godine donio puno književnih osvrta koji su sve redom autorstvo naše genijalne kolegice Vanje Kulaš. Katarina Starčević bila je autorica jezičnih savjeta, u kategoriji KaFFe s knjižničarima mogli ste čitati intervjue s našim kolegicama: voditeljicom Knjižnice Višnjom Novosel, Dorjom Mučnjak, Elvirom Gotal…. Niz će se nastaviti i u ovoj godini pa nas pratite i dalje.

  Uveli smo dvije nove kategorije, jednu u kojoj kolegice pišu o svojim iskustvima sa stručnih Erasmus + razmjena, a druga pod nazivom „O hrvatskim pjesnicima“ okuplja crtice iz života i stvaralaštva hrvatskih pjesnika, najviše onih zaboravljenih. Tekstove piše kolegica Melanija Ivezić Talan.

  Svaki dan smo ovdje da bi vam ponudili ugodno mjesto za učenje i kvalitetan izvor informacija koje će vam pomoći u budućem radu, učenju i pripremi ispita i što je najvažnije, pomoći da se razvijete u članove društva koji su sposobni za samostalno i kritičko razmišljanje.

  Korisnika Knjižnice je dosta i broj se povećava, što je nama znak da vam je ovdje ugodno i da tu rado provodite vrijeme. Nama je to odličan razlog da se još više potrudimo i u budućnosti pokažemo da smo mi ovdje zbog vas, ali i obrnuto.

  U ovoj godini nastojat ćemo vam pružiti još više kvalitetnog sadržaja, zabavnih izložbi, korisnih radionica i predavanja. Pokušat ćemo vas zainteresirati, inspirirati, informirati, naučiti i motivirati.

  Hrabro u novu 2019.!

  Družimo se i dalje!

  Vaša Knjižnica FF-a

   

   

  RSS