Suradnja u društvenim i humanističkim znanostima u umreženom europskom istraživačkom prostoru

User: mglavica
Date: 26.03.2018 2:57 am
Views: 1324
Rating: 0    Rate [
|
]

Institut Ruđer Bošković i DARIAH-HR organiziraju radionicu 'Suradnja u društvenim i humanističkim znanostima u umreženom europskom istraživačkom prostoru', koja će se održati 29.03.2018. na Institutu Ruđer Bošković od 13:00 do 15:00.

Ciljevi seminara:
Danas je digitalizacija sveprisutna u globalnim razmjerima u svim znanstvenim disciplinama, istraživanjima ali i svakodnevnom radu. Digitalizacija je omogućila razvoj novih platformi i alata temeljenima na naprednim računalnim servisima koje čine naš rad jednostavnijim, bržim ali i otvorila mogućnost boljeg povezivanja pojedinaca, bržu razmjenu informacija, podataka i alata između svih dionika te omogućila zajedničko djelovanje na globalnoj razini. Europa je taj proces prepoznala i objedinila sve njegove dijelove pod jednim nazivom - europski otvoreni znanstveni prostor.
Cilj ovog seminara je pokazati kuda ide Europa u smjeru razvoja otvorene znanosti, koje su mogućnosti međusobne suradnje te kako napredni računalni servisi i alati mogu doprinijeti razvoju humanističkih i društvenih znanosti. Na radionici će se predstaviti 4 europska projekta iz područja humanistike i društvenih znanosti kroz koje se planira ostvariti čvršća suradnja te tako osnažiti humanističke i društvene znanosti u Republici Hrvatskoj.

Više informacija (program i obrazac za prijavu) možete naći ovdje: http://dariah.hr/hr/dogadjaji-i-aktivnosti/suradnja-u-drustvenim-i-humanistickim-znanostima-u-umrezenom-europskom-istrazivackom-prostoru/


seminar-irb-suradnja-ERA.png

Replies

Flat
PreviousBackNext