Laboratorij ludog znanstvenika i izložba knjiga Mary Shelley

User: dmucnjak
Date: 25.10.2018 5:56 am
Views: 747
Rating: 0    Rate [
|
]

 

Povodom obilježavanja 200 godina od objavljivanja romana Frankenstein engleske autorice Mary Shelley Odsjek za anglistiku i Knjižnica Filozofskog fakulteta pridružili su se svjetskoj proslavi tog događaja pod nazivom Frankreads (https://frankenreads.org/ ) organiziranjem događanja “Frankenstein's Mad Scientist Laboratory” od 29. listopada do 9. studenog. U sklopu događanja dr. sc. Martina Domines Veliki održat će predavanje pod naslovom “Frankenstein and the Alpine Utopia” koje će biti uvod u prikazivanje filma Frankenstein (1994) Kennetha Branagha s Robertom de Nirom u glavnoj ulozi.

Predavanje i projekcija filma održat će se 29. listopada 2018.  u 14,00 sati u Konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta.

U fakultetskoj knjižnici bit će postavljena izložba knjiga iz fonda knjižnice koje su povezane s romanom Frankenstein ili s autoricom Mary Shelley – različita izdanja romana Frankenstein, prijevodi romana na hrvatski jezik, književnokritička djela o romanu i autorici te njezina pisma, dnevnici i biografije.

Sve će se to događati u okruženju autentičnog laboratorija ludog znanstvenika opremljenog starinskim aparatima, blještavim epruvetama i drugim zastrašujućim rekvizitima.

Replies

Nested
PreviousBackNext